Eureka

Gisterenavond zat ik weer onder d’n elzenboom en overdacht al mijn ideeën en wensen met betrekking tot ‘1001xannemiek’…. Deze naam houdt in dat ik 1001 realisaties achter de rug heb én er nog zoveel hoop te verwezenlijken. Deze naam wil ook zeggen dat er magie in mijn werk zit, dat ik je laat dromen én dat wij samen dromen laten uit komen.

Wat ik graag doe is:

 • Doodle tekeningen maken terwijl we telefoneren.
 • Een inzicht tekening met jou in mijn gedachte.
 • Een eerste letter tekening van jouw naam waarin jij jezelf helemaal herkent.
  En
 • Me laten inspireren door hevige emotionele schommelingen in de wereld en daarmee uitbeelden wat er in de wereld leeft en waar wij soms geen woorden voor vinden. Ik ben zelf altijd weer verrast door wat er ontstaat.

Wat ik nog niet heb gedaan, maar dit zit wél te wroeten om geboren te worden:

 • Workshops intuïtief schilderen (in de toekomst eventueel op verplaatsing)
 • Workshops bloemen en planten persen en verwerken tot mooie collages
 • Workshop bloemen en planten mandala maken (dit kan ook op verplaatsing)
 • Workshop ‘Herinneren wat voor jou het allerbelangrijkste is’ (waarschijnlijk meerdaags en met online opdrachten)
 • Planten wandelingen en daarna een thee maken van onze buit.
  (Dit alles zie ik zeer kleinschalig: maximum voor 4 à 5 personen tegelijk.)

Daarnaast bied ik de volgende activiteiten aan:

 • Planten mandala’s leggen tijdenswpid-20150628_164504.jpg
  • Festivals en evenementen
  • Opendeurdagen
  • Bruiloften
  • Huis en/of tuin inwijdingen
  • Allerlei huiselijke, verenigings- of bedrijfsfeesten
   of
  • Gewoon samen met jou in jouw tuin met jouw bloemen en planten een mandala maken
 • Rituelen begeleiden en/of ondersteunen.
 • Vertellen over gedachtenkronkelingen, intenties plaatsen en verwonderd zijn over hun manifestaties.
 • 1, 2 of 3 uur samen met jou doorbrengen en via een wandeling, ceremoniële handeling en/of door samen iets creëren, hoopvolle gebeurtenissen aantrekken.
 • Bedreigde, oude of zieke bomen omcirkelen met een mandala (iets wat al enige maanden als een pop-up in mijn gedachten floept)

En dan vind ik nóg iets fijn om te doen, namelijk jou/jullie invoelen en dan voluit gaan bij het ontwerpen van jouw eigen:

 • NaamkaartjeNaamkaartje RITA GOETHALS
 • Flyers of brochures
 • Website
 • Uitnodigingen
 • Geboortekaarten
 • Trouwkaarten
 • Jubileum uitnodigingen
 • Verjaardag- of jaarkalenders
 • Muurschilderingen
 • Quote affiches
 • Of jouw teksten aanvullen met afbeeldingen
 • Of de lay-out van jouw gedichten verzorgen
 • Een gedenkboekje of foto album maken                                                                                     (Hierin alles heb ik 9 jaar ervaring)

Praktisch gezien wil ik een regelmatig inkomen verkrijgen uit nationaal en internationaal online verkoop van bestaande producten:

 • Mijn eigen beeldende kunst
 • Wenskaarten
 • Inspiratie kaarten in diverse formaten
 • Verjaardagkalender/jaarkalender
 • Zines (miniboekjes)
 • Verrassingsbundeltjes
 • Digitale downloadbare prints

Kortom dat is véél opstart werk, vooral een heleboel computerwerk zoals inscannen, bewerken, lay-out bepalen, verwerken tot de producten die ik hierboven vernoem.
Alles online in de juiste vorm en met de juiste uitleg aanbieden op Etsy, mijn favoriete online winkel, dit regelmatig opvolgen. Een nieuwsbrief samenstellen staat ook nog op mijn lijstje.

Zo te zien blijft er dan niet veel tijd over voor wat ik het liefste doe: creëren. En dit overkomt me de laatste jaren nogal dikwijls…. Dus daar wil ik zeker wat aan doen. Met deze gedachten in mijn hoofd ging ik gisteravond slapen……
Vanmorgen bleek er een eenvoudig programma op mijn laptop te staan wat om de gescande kunst snel bij te snijden. Ik werkte verdorie uit oude gewoonte met Paint. Ook bleek een ander programma (dan ik gewoonlijk gebruikte) in Publisher snel alles eenvormig kaarten te kunnen maken om vervolgens via WeTransfer door te kunnen sturen naar mijn favoriete drukker (Quick Copy in Schoten). Én ik heb Bytescout Watermark geïnstalleerd om mijn foto’s in een kleiner formaat en mét watermerk te presenteren op https://www.etsy.com/nl/shop/1001xAnnemiek (Mijn eigen internet winkel, die dus nog wat werk vergt) Ik was er al even mee bezig, maar ik miste de juiste insteek en toevallig stoot ik deze morgen op een Engelse dame die eigenlijk met haar kunstzinnige kant een prachtig winkeltje heeft gevuld. Ze inspireert me enorm. En ze blijkt zeer succesvol te wezen. Ik leer nu veel van haar presentatie, dus binnenkort krijgt mijn winkeltje een grondige renovatie.

Gelukkig ben ik wat planning betreft nu helemaal goed geëquipeerd met mijn bulletjournal/agenda/ weekplanner/maandplanner. Vooral dat eerste boek vind ik zeer belangrijk. Daarin schrijf ik alles wat me te binnen schiet op en waarin ook alle gegevens en lijstjes gebundeld zijn. Het was wel even wat werk om dit te doen, maar vanaf nu zit dat wel goed.
Waarom ik daarvoor niet gewoon de pc of gsm neem, waar ik ook direct alles in terug vind? Goeie vraag….. Omdat ik door het zoeken naar wat ik nodig heb, weer verslingerd geraak aan het soms irrelevante tijd verspillende Wereld Wijde Web. Eens dat alles op punt staat, wil ik me graag beperken tot 1x online alles checken per dag. Voor dringende zaken bestaan de appjes op mijn gsm.

Nu even praktisch:
Wil je me bezoeken? Dat kan vanaf aanstaande maandag 25 juli tot en met zondag 14 augustus in mijn pop-up tentoonstelling/atelier, Brechtsebaan 914 b Schoten. Rechts naast de Broodjeszaak ‘Croissy St-Job’ kan je naar achter wandelen tot aan een wit gebouwtje. Er is parking aan de overzijde van de baan.
Ook vanaf de achterzijde is het huisje te bereiken, want er loopt een mooi fiets/voetpad langs de vaart.
Als je met bus (600-601-602-620-621) komt kan je vlak bij uitstappen aan halte Terheidedreef. Of bij de halte ‘Spaans Wijnhuis’ ietsje verderop, want achter het bushokje is een pad richting de vaart. Na een mooie korte wandeling van ongeveer 400 meter kom je helemaal in ‘zen’ modus door de tuin tot bij mij. Een bord geeft aan waar het is
Hieronder een kaartje én mijn openingsuren. Deze kunnen nog weleens veranderen, dus neem even contact op. Mijn gsm-nummer is +32/485/515/861. Mijn email adres: regenboogvrouwtje@gmail.com

Ik vind het leuk als je onverwacht komt en nóg leuker als je me vooraf een berichtje zendt.

kaartje crossykaartje Brechtsebaan 914b

Week 31_edited

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s