Alleen in opdracht

Wat te doen als er iemand een tekening of schilderij wil kopen? Welke prijs wil ik er dan voor hebben? Oei……! Ik wil ze geen van allen kwijt. Het zijn uitbeeldingen van wat er in MIJ omging tijdens het ontstaan van het ‘werk’. Reproducties zijn wél te koop. In kaartvorm of ietsje groter, al dan niet ingekaderd. Daarom kreeg ik vandaag van een goede vriendin een prachtig advies: “Toon je beste werken van iedere stijl die je hebt. En bied een soortgelijk werk voor een prijs te koop aan, wat je speciaal voor de koper maakt.” 

Mijn ogen begonnen weer eens te blinken. Hé, zo werk ik het liefste en ik weet dat ik dit kan. Ik dacht aan al die kado’s die ik al heb gemaakt in het verleden. De ontvangers waren elke keer verrast, omdat het zo helemaal bij hun paste. Zelfs bij het interieur, wat ik vooraf nooit gezien heb. Ik leg er mijn hart en ziel in, zonder er mezelf in te verliezen.

De vriendin vertrok weer en nu zit ik hier alweer te sorteren en te berekenen. Maar met een héél ander gevoel. 

Een andere waardevolle tip van haar: “Hou een soort van kijkdag, wat ik dus eigenlijk al doe tot 15 augustus. En op die kijkdag heb je leuke inspirerende gesprekken. Je kan daar voorbeelden van stijlen laten zien. Vervolgens wijs je ze op een agenda, waarin je een afspraak maakt om eventueel hun extra wensen te bekijken. Om dus in alle rust iets te kunnen uitwerken, zonder dat er druk wordt ervaren of zonder mensen die mee luisteren. Dit schept rust en tijd. Dit doe je, omdat je niet afhankelijk bent van het resultaat. Op termijn haal je zo meer opdrachten binnen.”

Vrolijk wuifde ik mijn vriendin uit.

Terwijl ik een paar hortensia’s pluk om ze in mijn plantenpers te steken. Bezinkt het allemaal even en subiet begin ik deze ideeën uit te werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s