Een mandala met een klas van 14/15jarigen.

Er was eens een juffrouw, (maar toen wist ik nog niet dat het een juf was) die graag mee wilde helpen bij de mooie mandala in de Bloemenplukweide van 10 dagen geleden. Het klikte tussen ons en ze vertelde me aan het einde van de dag, dat ze het wel leuk zou vinden om dit met haar klas van 14/15-jarigen te doen. Ze vroeg “zie jij dat zitten? En zo ja, wat vraag je per uur?

En óf ik dit zag zitten én omdat dit de allereerste keer is, wil ik het gratis doen. In retour vraag ik, zoals gewoonlijk bij alle eerste keren, feedback over het hele gebeuren. Zo kan ik in de toekomst gemakkelijker in schatten hoeveel werk het, hoeveel uren dit kost, wat ik moet voorzien én hoe onvoorziene omstandigheden in,geschat kunnen worden.

Oorspronkelijk spraken we af voor ongeveer ergens na Pasen, maar binnen de week ontving ik een telefoontje:

“De komende week is er het een en ander te doen op school en op donderdag avond komen er ouders over de vloer. Kan je donderdag ochtend?”

Hmmmm….. ok…..

Deze morgen werd ik vroeg wakker en rond 6 uur dacht ik: “Ik blaas dit evenement af. Het wordt te heet, er zijn weinig bloemen die in deze hitte stand houden…….

Ik voelde me héél eventjes een klein beetje verlicht en er waren zelfs meer afspraken die ik wilde afzeggen.

En een schilderij moest af geraken en ik wil 3 schilderijen maken voor een tentoonstelling………..en……. mijn vroegere vrijwilligerswerk heeft me met een nood oproep bereikt. En er wacht nog een grote bestelling die persoonlijke verzorging vergt.

Ok, wat wil ik gaag doen….? Ik stuur de juf een smsje om me te bellen vóór half 9.

De juf belde niet en vreemd genoeg werd ik er niet zenuwachtig.

Ik overliep de mogelijkheden, welke materialen had ik al, welke ik nog kon verzamelen en welke ik misschien kon gaan halen bij mijn persoonlijke bloemist…. Vreemd genoeg voelde ik mijn energie sterk toenemen.

Dus ik vertrok naar de bloemenwinkel. Die man had grote partijen staan die hij gewoon weg gaf aan mij.

Voor mij was dit een teken, dat dit de juiste beslissing was.

In plaats van een kleine mandala wordt dit weer een mooi exemplaar in totaal andere kleuren dan ik eerst voorzien had.

Morgenochtend leggen we de grote basis en donderdag ochtend legt de juf met de klas de rest.

Nu nog één vraagje aan mezelf: ga ik wél of ga ik géén ganze pluimpjes oprapen………?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s