Groepstentoonstelling

uitnodigingfritkot2[3757].jpg

Voor een kunstenaar kan een niet voor de hand liggend opgelegd thema uitgroeien tot een boeiende uitdaging. Vraag het maar aan de vijf leden van Kunstplatform Kappa die zo’n niet alledaagse uitnodiging voorgeschoteld kregen. De opdracht was om iets te tekenen met in het achterhoofd ‘met de puntzak in de hand, kom je door het ganse land !’ Lucy De Vocht zette voor de gelegenheid een ander gekend Vlaams spreekwoord naar haar hand: ‘ Als twee kemphanen vechten om een frit, loopt de derde ermee heen.’ Wilfried Keustermans neemt ons mee naar zijn ‘barak-frit-uur’. Ward Van Honsté brengt verslag uit over zijn zentangle-koppel dat hij ontmoette op de Groenplaats. Annemiek Verras maakt een poëtische bespiegeling bij de laatste frit. En André De Nys tenslotte, die houdt van doordenkertjes.

Dit alles is te bekijken van 15 januari tot 23 april in het Fritkot-museum, op de eerste verdieping, boven fritkot Max, Groenplaats 12, Antwerpen. Zeven op zeven open, van 12 tot 24 u.

Titels van mijn eigen werken:

Gedachtekronkelingen van die allerlaatste overgebleven friet

Frietprint (’t  is op!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s