Er was eens een tekening….

Tekeningen voor vrienden dreigen soms tussen de soep en de patatten te worden geïnterpreteerd…. dan haal ik er niet echt uit wat er in zit. Ook is er dan de neiging om minder diepgaand te werken, omdat de dagelijkse realiteit bekend is.

Vandaag haalden we echter die bewuste tekening van een half jaar geleden nog eens boven. Ik wist wel dat er ondertussen veel omstandigheden veranderd waren en toch…….. ervoer ik een thema wat telkens terugkeerde. Ik kon er mijn vinger niet opleggen.

Doordat die tekening per toeval terug in beeld kwam tijdens een chat via Messenger, heb ik me er nog eens echt voor ‘gezet’ en WOW. Nu was er meer diepgang, meer invoeling, ontving ik meer gedetailleerde uitleg bij het beeld…. Straffer ook….. Uiteindelijk hebben we samen een bijzondere ‘grid’ vol symboliek opgebouwd, bovenop de tekening. Er werden afstanden overbrugd, blokkades overwonnen, stroming aangebracht, richting gegeven, licht gecreëerd en nog veel meer.

Afgelopen zomer werd ik door diezelfde vriend bewust gemaakt van de symboliek in een ‘bloemen-kado’ voor een pas getrouwd koppel. Dit najaar werd me verteld dat ik een zuiver oog heb om o.a. kristal grids te leggen. Dat ik dit al perfect toepaste in mijn ‘Happy Circles’. Nu kon ik begrijpen waarom het proces van vandaag niet eerder kon/mocht plaats vinden. Een half jaar geleden had ik geen flauw idee van deze materie, welke wij vandaag hebben toegepast. Ondertussen blijken we bijzonder goed en in diep vertrouwen op elkaar te kunnen inspelen. En toch ook ruimte kunnen geven aan de ander om die zelf inzichten te laten ontwikkelen.

Ik ben reuze benieuwd naar het effect. En welke gaven ik ga nog allemaal ontdekken en/of ontwikkelen? Het mooiste aan deze gaven is het speelse karakter, terwijl het toch diepgaande gevolgen heeft. Alsof juist het spelen er voor zorgt, dat we onze verantwoordelijkheid hierover moeiteloos meedragen.

Het is ook fijn dat er eindelijk een verband ontstaat tussen mijn inzicht tekeningen en mijn 1001 Happy Circles

Wordt vervolgd

cristalgrid

Voorbeeld van een kristal grid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s