Liefde~vergeving

Gedachten van deze morgen:
Nu ik nog nauwelijks denk aan wat er verkeerd zou kunnen gaan als…… heeft mijn wereld zich voor mij open gevouwen als een verrassing-en-verwonder-land.

En elke keer als ik tóch in een flits denk aan wat er verkeerd zou kunnen gaan, dan verandert mijn wereld in ‘de hel op aarde’.
Zodra ik mijn aandacht richt op wat er NU is, op wat ik nu ervaar met mijn eigen zintuigen, is die hel verdwenen en voel ik een golf van geluk.

En elke keer als ik terug dacht aan situaties waarin ik volgens mij, verkeerd heb gehandeld, werd ik verscheurd door pijn en wroeging.
Zodra ik hier voorbij geraak is het hier en nu veel aangenamer dan ik had verwacht. Zacht, liefdevol, begripvol en warm.

Ik ontmoet vaak een mens in zijn of haar ‘hel van gedachten’….. In mij ontstaat dan een ‘zacht liefdevol, begripvol en warm’ gevoel’. Al mijn zintuigen nemen een prachtige mens waar. Wat die mens denkt doet er niet toe.

Als ikzelf word gekoesterd terwijl er in mijn hoofd een oorlog gaande is… die mijn hart laat breken… dan stopt de oorlog, heelt mijn hart, staat de tijd stil, dan stroomt de liefde binnen.

Dan ervaar ik wat ik me altijd afvroeg: ‘Wat gebeurt er bij die legendarische Moeder Amma?’ Wat gebeurt daar, waar er geknuffeld wordt? Waar het denken stopt doordat de mens zich gezien en geliefd voelt?

Ik was vroeger zó in mijn ‘denken’ dat ik nauwelijks kon voelen. Wat ik in flitsen voelde, werd direct ‘bedacht/verkracht tot iets wat niet ‘werkelijk was’. De hel van het denken duurde voort.

Mijn gedachte van deze morgen.
Wat ben ik gelukkig dat ik mag zijn wie ik ben,
klaar om lief te hebben ondanks de hel in het hoofd van de mens waarmee ik in contact ga.
Ondanks al die woorden die naar buiten stromen, ondanks alles wat ik waarneem, waar die mens ‘in’ zit…

In liefde, aandacht en nabijheid met die mens omgaan, leidt tot een bevrijding uit hun denkmolen. Laat die stil vallen…. En dán is er een krak, waardoor het licht kan binnen stromen in die donkere wereld.

Een van mijn nieuw verworven of zijn het terug ontwakende kwaliteiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s