Ontwaking

Na een dagje stappen in Gent ben ik vanmorgen wat later dan anders wakker geworden en ja….. Ik trok een kaart: Ontwaking.
Kan het nóg simpeler het zijn?
Dit is echt ongelooflijk, hahaha.

Dit is natuurlijk een grapje. Gisteren bevond ik mij onder ‘wakkere’ mensen. Luister, ik heb vrienden onder alle groepen van mensen. Ik heb vrienden onder de ‘wa..eren’ en ‘de schapen’,  ‘the cons. the risten’ en de rationelen, onder  de  pro v. en anti v.. Ik heb heb vrienden met uitgesproken meningen. Ik heb vrienden die daar helemaal niet mee bezig zijn.
Ik wil alleen maar even duidelijk maken waar ik was en ik heb genoten.

Waar heb ik dan van genoten? Heel simpel Ik heb genoten van de gesprekken, die gingen over passie, over artistieke bezigheden, over vredevolle visies, over helder weten over spirituele connecties, over het hiernamaals, over herkenning, over vriendschappen, over vroegere ontmoetingen, over straffe verhalen. Alles doorspekt met muziek en weinig alcohol. Dat laatste was nog wel het meeste opvallend, een uitzondering daargelaten.

Ik had mijn auto ergens op een P&R gezet, een half uurtje lopen van het centrum. Een half uurtje lopen door de migranten buurt. Dus ook ’s avonds in het donker en vol vertrouwen door diezelfde migranten buurt weer terug.

Ik weet wat het is om overal ‘spoken’ te zien en daardoor dat juist aan te trekken wat niemand anders zag.
Ik weet wat het is om mijn focus te leggen op alles wat fout ging en daardoor meer van dat te zien gebeuren.
Ik weet wat het is om kwaad of woest te zijn over mistoestanden en daardoor nog meer agressie in mezelf en in anderen op te wekken.

Ik weet wat het is om behoedzaam en dapper te zijn.

Hé, waar spreek ik nu over? De meeste mensen die mij kennen, zien mij als iemand die dapper is. Waar wil ik naartoe? Ogenschijnlijk dappere mensen noemen zichzelf alert, zij noemen zich wakker, zij hebben hun ogen open. Deze mensen bevinden zich onder alle lagen van de bevolking, onder alle groeperingen, onder alle volkeren, in iedere categorie, in elk vakje en op elk vakgebied.

Ogen helder, oren gespitst, onraad ruikend, gevaar aanvoelend, alles steeds op het juiste moment gewaar wordend.
Ze hebben alles onder controle. Ze zijn voor 100% alert… Deze helden, klaar voor actie. Voor de aanval ter verdediging van eigen normen en waarden en de zwakkeren natuurlijk.

Onbewust, ja, echt onbewust….. van hun eigen angst… Welke angst???

Ik ga hier MORGEN OM 10 UUR IN MIJN LIVE OP FACEBOOK verder op in. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s