Waarheid, waanzin en gember

Het ging helaas de afgelopen dagen met mij de verkeerde kant op…. Ik sliep amper en at verkeerd. Het kleine kind (een egootje diep in mij) heeft altijd zoethoudertjes gehad en genomen. Zo ook deze keer. Ik heb me doodziek gesnoept.
Was gisteren hartstikke depri en had een ‘loser’ gevoel. Ik stond duidelijk niet meer aan ‘mijn eigen zijde….’

Kben mijn bed in gedoken. Helemaal in de kussens genesteld heb ik mijn Healy aangekoppeld. Voordeel: ik ga er s nachts soms 6 tot 10 keer uit om te plassen. (ja echt) Nu dus elke keer een nieuw Healy programma opgezet. Vanmorgen voel ik me uitgerust en schrijf ik weer in mijn frequentieschrift.

Ik kom (alweer?) van heel diep. Ik heb alles wat ik doe bij mijn moeder zien gebeuren en die heeft haar dromen niet zien uitkomen. Ze kon al vroeg niet meer goed inschatten wat de gevolgen waren van haar beslissingen….En met de jaren ging dat vreemde kanten uit….Ik voel me echt heel bang worden, want kan ik dit zelf nu nog wel? Ik heb zoveel plannen.

Dit is de meest kloterige ‘tricky one’ van het ego. Die zag ik alweer niet aankomen. Wat kan een mens zich allemaal wijs maken? En wat is de impact daarvan op de omgeving van zo iemand?
Wat is het allerergste wat er zou kunnen gebeuren: schulden maken? Dat liep bij mama nèt goed af, maar ze heeft heel veel geld over de balk gegooid zonder ooit de echte vreugde ervan te ervaren.

Ok… ik kijk dit aan… ik voel de angst door mijn keel gieren…Ik zie mijzelf al haar spullen opruimen toen ik hun huis heb leeg gemaakt…. Ik zag toen al haar verloren dromen door mijn handen gaan…. Het deed toen wat met mij. Ik heb veel van haar spulletjes een nieuwe bestemming gegeven, meestal via weggeefwinkels en weggeefkasten.

Ik kijk rond in mijn kamertje en denk… gaat dit mijn dochter ook overkomen? En ik voel de neiging alles nu al zelf weg te geven… Het doet wat met mij…..

Is dit het beruchte proces van ouder worden? Sinds augustus dit jaar viel ik plots samen met mijn werkelijke leeftijd. Voor die tijd bleef ik me 40 jaar lang 18 a 21 jaar voelen en gedragen…Dat was al zo bijzonder om gewaar te worden. En nu?Wat nu?

~~~~

En toen kwam er een telefoontje van mijn allerbeste meest intieme vriend. Die had veel te vertellen en vroeg ook naar hoe het met mij gaat. Plots vertelde ik voluit over alle twijfels. Wij hebben sinds juli 2016 een steeds diepere connectie. We zijn elkanders vertrouwens persoon tot in het diepste donkerste en hij was terug van een maand training in het buitenland .Joepie! Mijn beste spiegelaar ver voorbij het normale en visa versa is terug!!!!

Nadat ie enthousiast vertelt over zijn wedervaren, steek ikzelf mijn verhaal af. Ik verteldat mijn ego mij nu tegen de muur heeft gezet. Ik ben bang dat mijn wijsheid in werkelijkheid WAAN blijkt te wezen. Hij is er eventjes ondersteboven van. Hij kent mijn groei van de afgelopen jaren en is ronduit enthousiast over mijn groei sinds ik trainingen volg bij Leonie-Set Yourself Free.
Hij vertelt over hoe ik mijn wortel en mijn zonnevlecht chakra kan versterken. Ik vertel dat ik hiervoor al met bachbloesems werk (oh jee, ik heb de druppels al en tijdje niet meer genomen). Ik vertel ook dat ik ondertussen mijn Healy heb ingeschakeld en dat ik de weldaad daarvan al voel.
Maar de realiteit uit het leven van mijn voormoeders vertelt me, dat die (en wij zelf ook) het echt niet doorhadden, dat ze vanuit beginnende dementie inschattingsfouten maakten over eigen ‘kunnen’….

“Ahhhh” zegt ie, “je liet me niet uitspreken: Eens je 6e chakra, je 3e oogchakra op volle toeren aan het werken is, wat bij jou het geval is, dan ontstaat er de kans dat je te prooi valt van een gevoel van ALMACHTIG ZIJN…. En eh, ik weet dat bij jou daar je vrees zit. Dit thema komt altijd weer terug: Jouw angst dat JIJ jouw macht misbruikt….. Je zit er middenin. Weliswaar heeft het deze keer een ander gezicht, maar je zit er middenin.”

Daar is voor jou gemakkelijk wat aan te doen: Jij past dit al zo vaak voor anderen toe: Activeer jouw 7e chakra nog wat meer en ga in helikopter view. Ga erboven hangen. Stel je elke keer de vraag: Wat mag ik vanaf hier zien, wat ik tot nu toe over het hoofd zie. Ik werd even stil….. ja, klopt….

Toen onderbrak ik mijn gesprek met die vriend, het was tijd voor mijn LIVE op Facebook om 10 uur.

Ik gaf ‘m de titel: Wijsheid of Waanzin. Zomaar openbaar ipv binnen een selecte groep van vertrouwelingen sprak ik over dit onderwerp. Dit voelt goed…. Ben ik bang dat deze live een eigen leven gaat leiden? Komt eigenlijk niet eens in mij op. Ik heb gesproken over de achtergrond, de reden van het bestaan van 1001xannemiek. Ik heb gesproken over mijn DROOM met 1001 Happy Circles. En ik heb dus gesproken ook over mijn diepste angst.

Terwijl ik deze opname reviseer krijg ik plots overzicht bij de voedingsgewoontes van mijn voormoeders die o.a. hebben geleid tot hun dementie… Vooral hun vreetbuien en dan nog het meest in zoet, met de topper CHOCOLADE. Nu moet je weten dat ik aan de bron zit. Onze familiezaak verkoopt zelfgemaakte pralines en idem koekjes én alle snoep die je maar kan bedenken. Ik ben daar niet meer in aan’t werk, maar toen ik er nog wél werkte, kwam ik aan een opname van ongeveer anderhalve kilo zoet per week.
Sinds ik terug bij mijn man woon (na 3 jaar overal te hebben gewoond) ben ik weer meer gaan snoepen en sinds mijn EGO in overactiviteit is gegaan, omdat ik mee doe aan de een training om online zaken te doen, ben ik weer meer gaan snoepen en dit doet mijn lichaam geen goed.
Ik blijf door snoepen ook al ben ik er ziek van. Vertel me niet over alle truken die er zijn vanuit de Weight Watchers en consorten. Been there, done that too…. in mijn verleden…

In helikopter view zie ik alles passeren. Wil ik mijn droom waarmaken? Dan gooi ik NU dit gedrag om. ‘Waar ligt mijn behoefte nu’, zegt Leonie vaak….

~~~~~~~~~~

Hé, daar is die vriend alweer aan de telefoon. En ik vertel hem over de verscheurende keuze tussen mijn droom waar maken en nooit meer snoepen, want snoepen is voor mij zoals drugs voor een verslaafde. BINGO, ware het niet dat ik hier in een huis woon, waar de zaken volledig rond Zoetwaren draaien. Ik ben hier 3 jaren weg geweest en ja, het ging toen veel beter met mijn gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal…. Ik ben écht wel suikerverslaafd plus, ik hou dan de verscheidenheid aan gevoelssensaties in mijn mond.

Toen vertelde hij hoe dit allemaal werkt: Hij zei: “eAls ik JA zeg tegn te vrijen met mijn vriendin, dan zeg ik NEE tegen in mijn eentje mijn huis in te richten…. Dat heeft niets met elkaar te maken.
Zeg je JA tegen jouw droom, dan zeg je NEE tegen suikerhoudende waren.”

Hmmmm, ik voel echt fel te reageren op dit gesprek: Dat ik me laat weerhouden van mijn droom te leven (die echt een grote impact heeft op de wereld) door het eten van Zoet??? Ik neem mijn zoethoutje en begin erop de knauwen…. Is dit het alternatief? Op een houtje bijten? Hmmm….

We freewheelen nog wat met andere alternatieven tot ik zelf op GEMBER kom. Ik ben dol op gember, ik eet sinds kort ook graag verse gember…. Hmmm, was gember niet een van die middelen om mensen te ondersteunen bij suikerspiegelproblemen. YESSSS! Plus: Gember heeft vuurkracht, het verwarmt, geeft pit. GOT IT! Ik associeer gember met mijn droom. Ik zorg dat ik overal gember binnen bereik heb voor als ik zin krijg in zoet, in zoethoudertjes, in datgene waar mijn 3-jarig egootje naar verlangt om MIJ EN MIJN DROOM rustig ten houden.

Hoe eenvoudig kan het zijn. GEMBER=FOCUS op mijn droom. ZOETWAREN=sterven zonder ooit mijn droom te hebben waargemaakt. Jawel, het klinkt radicaal, maar dit geldt voor alle verslavingen. Ik kijk naar het leven van mijn vader en voorvaderen en denk: AHA, ook die verslavingspatronen doorbreek ik.

Kan het zo simpel zijn? Wie weet, Wie weet is het wel zo simpel. Wordt vervolgd.

Geen beschrijving beschikbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s