Slagveld

Door drammen, enteren, gelijk willen halen, mening opdringen…..
Zo veel verschil is er niet tussen de voor v’s en anti v’s en de regering.
Ik vraag me af waarom eender welk kamp hun waarheid er zo in wil rammen…..

Als ik kies voor het ene, ben ik zelden automatisch anti andermans keuze voor het andere. Een mens is meer dan zijn keuze. Respect voor mijn keuze vragen, lijkt me normaal, als ik respect toon voor andermans keuze.

Ik zit hier te lachen. Ik was vroeger ook zo: Altijd gelijk willen halen…..
Nu is

~gewoon mijn ding doen,

~wat ik doe steeds in vraag stellen,

~uitleg geven over wat ik doe, als het gevraagd wordt,

~mijn mening geven,

~iemand graag zien ook al heeft die een andere mening,

~inleven in andermans overtuiging,

volledig vanzelfsprekend

Ik heb ook geleerd dat een geschreven meningsverschil vaak bitser overkomt dan in elkanders gezicht uitgesproken. En er is nog iets:

Binnen mijn vriendenkring zijn er velen met een uitgesproken andere mening dan de mijne. En toch schrijf ik het neer… Doen hun kritische antwoorden zeer? Doen ze dit uit liefde? Ik vermoed van wel. Uit liefde voor eender wat, blijft liefde.

Die visie in mij, voelen of iets uit liefde gedaan wordt, door mij, door de ander… zelfs als er ook angst in het spel is. Als ik een sprankje van liefde voel, is een mening gewoon iemands waarheid zonder meer. Elk schept zijn eigen universum.

Voel ik me aanvallen omwille van mijn keuze? Zo ja; dan heb ik eerst te kijken naar waarom ik me aangevallen voel…. Was ik misschien al in twijfel? Mag ik sowieso van mijzelf rustig in twijfel zijn? En…

Mag ik ook van mijzelf van mening veranderen? Mag die ander dat ook van mij?
Mijn antwoord:

Moeiteloos…. zoals het water zijn weg zoekt, zo zoek en vind ik mijn waarheid.


Als gevolg van deze zelfreflectie is er een live ontstaan. Misschien wil je hem ook bekijken.

Youtube: SLAGVELD


Wil je me sowieso volgen, in de toekomst en jezelf laten verrassen door mijn aanbod, dat kan ook via mail. Vraag die aan via 1001xannemiek@gmail.com.
Wil je me aanmoedigen door vrijwillige donaties, dat kan ook! Paypal.me


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s