Wie ben ik, dat ik daar iets van te vinden heb???


Het lijkt erop dat op veel profielen en groepen op FB eenheidsworst wordt opgediend zonder een persoonlijke input. Wie zit er achter? Wat is je reden dat een mens juist dit (alweer??????) deelt. Heeft die zelf dan niets te vertellen? Dat ie zichzelf onzichtbaar houdt achter prentjes, teksten en quotes van een ander? Ik ben altijd benieuwd naar iemands eigen gedachtengoed.


En ja, natuurlijk heb ik al veel prentjes, teksten en quotes voorbij zien komen, die anderen voor de eerste keer zien en die hun raakt. (maar wát hun daarin raakt, dat lees ik dan weer nergens)

En ja, vroeger vond ook ik zelden de woorden om me uit te drukken. Hé, dat leer je door het te doen!!!


Ik heb begrepen dat ‘kwetsbaar zijn’ op FB ongewoon is. Er heerst een angst om uitgelachen te worden. Dit is echter een kwaliteit die hier een extra dimensie aan kan toevoegen. Ikzelf laat mij ‘zien’ en het enige wat me overkomt is dat ik ontvriend of uit een groep gezet word. Zomaar, niemand weet wat er gebeurd is, mijn berichten worden meteen verwijderd, voilá. Wat heb ik ‘geraakt’ wat niet gezien en niet geweten mag worden?

Als dit bij mij gebeurt, als ik door iemands post of antwoord geraakt word, ga ik naar binnen om te kijken wat er in mij speelt, waarom er in mij een heftige reactie plaats vindt…
In plaats van gesprekken te voeren over het weer, het nieuws, de sport of over het gedrag van een ander.

Even terug naar mijn onderwerp.
Kijk wat overal dezelfde gedeelde content nóg doet in een groep: Bladvulling…. Het kan bij wijze van spreken door een robot geplaatst worden en je hebt t niet eens door! Maar FB laat vermoeden dat zo’n groep ‘leeft’!

Ik reageer steeds minder in groepen. Ik heb mijn eigen kanalen om mijn originele content te plaatsen, dat is waar. Als ik wél mijn over gedachten en mening schrijf in een groep, dan brengt het nogal wat teweeg.
Mijn vraag aan jou (als je jezelf aangesproken voelt) is:

Waarom laat je jezelf NIET zien i.p.v. steeds prentjes, teksten, quotes en zinnetjes te herhalen? Biedt dit een soort van houvast? Heb jij dit nodig? Welk universum schep je daarmee? Jouw eigen universum of speel je mee in dat van een ander? Dat kan…


Wil jij jezelf wél laten zien en weet je niet goed hoe dat te doen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief:


Ik bied je inzicht, tips én trainingen om jou hierin een zetje te geven. Een zetje in zelfvertrouwen én een zetje om jou datgene te laten ervaren wat jij belangrijk vindt.


Subiet ben ik op 10 uur live over….. wat denk je? OVER:

Wie ben ik, dat ik dáár iets van te vinden heb???

Bekijk mijn Live opname


Oh ja, er is nog één plekje vrij voor de bloemlezingen van morgenavond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s