Gebundeld ipv apart op Facebook

Gisteren vertelde een vriendin me dat ze steeds last heeft van een soort gasgeur als ze in mijn woonkamer is. Ikzelf ruik niets, maar ik weet dat ik niet zo goed ruik als veel andere mensen. Na verloop van tijd was onze conclusie, dat het gewoon mijn waxinelichtjes zijn. En ik vraag me dus af, wat er in zit, wat eigenlijk helemaal niet ok is. Misschien is zelfs de paraffine gewoon niet ok, weet ik veel. Ik steek er nogal wat af, dus heb ik meteen mijn roer omgegooid: Alleen nog voor mijn thee.

Sinds mijn Kirgisische vriendin op bezoek is geweest liggen er hier overal citroenen. Ik gebruik ze voor de thee en koop er regelmatig bij. Ik heb al opgemerkt dat citroenen negatieve energie weg nemen… ze gaan dan schimmelen. Indien de energie ok is, drogen ze gewoon uit.
Dus wat heb ik gedaan: op alle plekken waar ik gewoonlijk een kaarsje aansteek, heb ik nu een citroen gelegd. Ook op mijn altaar bij mijn beschermengel steen, waar nu allemaal ‘eigen wijze’ uiltjes rond staan. Ze staan voor bescherming van iedereen die zijn of haar ‘eigen wijsheid’ volgt….. soms tegen de grote mensenmassa in.

Vandaag besloot ik minder op het internet (meer bepaald Facebook) te zitten en ik ben weer eens voluit gegaan in andere leuke dingen:

Kringelen (ander woord voor Happy Circles creëren) met soepgroentes.
En koken:Venkel/Aardappel/Kruidenkaas/Salami/Zout Stampot.


En ja… ook een filmpje maken…. Van alles uitgeprobeerd. Eerst met mijn camera en met allerlei kleurfilters, dat was leerzaam. Uiteindelijk vond ik het met mijn gsm nog het gemakkelijkste.

Er stond ook nog een afwas te wachten van kleine glazen potjes die ik soms gebruik voor mijn Happy Circles. Toen ze stonden uit te lekken zag ik dat er een bijenraat patroon tevoorschijn kwam. Wéér een fotootje waard. Later heb ik alles bewerkt met een eenvoudige versie van Adobe Photoshop. soms is dat gewoon genoeg.

Al enige tijd voel ik me wat minder gelukkig met mijn losse flodders, nou ja, gedachtenkronkelingen, te plaatsen op Facebook. Foto’s met soms wél en soms geen tekst erbij. Ik experimenteer, creëer, fotografeer, reflecteer, schrijf en inspireer graag. Ik merk op dat alles zo snel weer verloren gaat, terwijl volgers me wel eens vertellen, dat sommige foto’s met teksten best wel ’s in een boekje mogen verschijnen.

8 jaar geleden heb ik wel eens fotoschriftjes laten drukken van mijn ‘AllILikeToDoDuring365Days’ project. Gewoon voor mezelf… privé. Ik ben er nog altijd blij om. Wie ze ziet zegt: dat is best leuk om zelf te hebben….


Sinds vandaag speel ik ook met een nieuw ideetje:
Mijn schrijfsels samen vatten in een miniboekje wat gewoon downloadbaar en printbaar is.
Gewoon als een A4-tje in pdf vorm of zelfs als een vouwbaar miniboekje. Waarom niet…. Dat maakt dat ik niet overdrijf in de lengte van mijn teksten en in de grootte van mijn foto’s. Eigenlijk elke post op deze site eindigen met downloadbare pfdjes.

Eventueel kan er vrije bijdrage gegeven worden voor mijn schrijfsels. Gewoon een klein bedrag, vele kleintjes maken een grote bijdrage die me gelukkig maakt. Dan kan ik lekker verder doen en ook diegene bereiken, die het zich anders niet kunnen permitteren. Ik denk al langer over dit concept na.

Mijn droom is sowieso dat iedereen die dat wil bijvoorbeeld € 1 doneert aan iemand die hen inspireert, verstrooid, intrigeert, leert en nog veel meer, dan maken die vele kleintjes samen veel uit voor die mensen. En wat ook leuk is, misschien doen die dat dan ook weer naar anderen. Zo rolt het geld vrolijk virtueel verder, iedereen blij.
Het lukt via https://paypal.me/AnnemiekeVerras?locale.x=nl_NL, wat ook kan als je niet bent aangesloten…. dacht ik. Probeer het eens uit.

Elke tekst kan je sowieso vinden op mijn website, dus het wordt niet exclusief voor donateurs.
Het is maar een ideetje, hè. Heb je interesse, check de website en ik meen dat je jezelf er op kan abonneren. Er komt sowieso ook altijd verwijzing op Facebook.

Ik voeg hier nog een Pdf toe, die je kan printen op een A4. Probeer het eens uit, vouw hem eerst op de stippellijntjes en knip dar waar de dikke zwarte lijn staat. Vouw hem vervolgens over de lengte met de blanco zijde naar binnen. In dit filmpje zie je hoe: https://www.youtube.com/watch?v=qFsZ1ttJcq8

Laat me even weten of het gelukt is en tot de volgende keer.

Toedeloe,  Annemieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s